Mestský parlament prijal nové nariadenie o poskytovaní dotácií

03.03.2008 Humenné

Humenné 3. marca (TASR) - Mestský parlament v Humennom prijal na svojom ostatnom rokovaní nové všeobecne záväzné nariadenie o poskytovaní dotácii z mestského rozpočtu.
V zmysle spomínaného nariadenia prijme tamojší mestský úrad žiadosti o poskytnutie dotácií v celkovej výške 2,7 milióna korún na projekty z oblasti školstva, mládeže, kultúry a cestovného ruchu len raz ročne v termíne do 31. januára bežného roka. Oproti vlaňajšiemu roku došlo tak k navýšeniu dotácie o pol milióna korún. Výraznou zmenou bude povinná 10-percentná finančná spoluúčasť záujemcu na projekte. \"V tomto roku je možné o dotáciu požiadať v termíne do 10. marca na projekty, ktoré budú realizované v priebehu celého roka, \" uviedol dnes pre TASR primátor Humenného Vladimír Kostilník. Dodal, že záujemcovia môžu žiadosti podávať na určenom formulári, ktorý dostanú na oddelení školstva, kultúry, športu a cestovného ruchu a na mestskej internetovej stránke. Žiadosti žiadateľov, ktorí v predchádzajúcom roku nevyúčtovali dotáciu alebo včas nepredložili vyúčtovanie poskytnutej dotácie, nebude stanovená komisia posudzovať.
Poskytnuté financie z mestského rozpočtu budú na základe schválených projektov slúžiť na skvalitnenie kultúrnych podujatí, memoriálov a pod.
 

Vyberte región